SE NO U(u)CH Redspot's Paradis-Oskar

 

född 060601 e SE U(u)CH Dagsländans Knotas u Iagos Vanilla Flower

 

Höfter:A

Ögon: ua

 

Meriter: Svensk och Norsk utställningschampion, 1 BIR, flera BIM, 2 CACIB, flera reserv-CACIB, flertalet gånger placerad i Bästa Hane på utställningar, godkänt anlagsprov i viltspår.

Pappa till 3 valpkullar (se nedan i texten).

 

Coffee är en glad och pigg welsh-springerspanielhane. Bland det bästa han vet är att ligga i soffan och gosa med matte, för trots att han är en maskulin hane är han en riktig mattegris.

 

Coffee är en typisk welsh; pigg på det mesta och följer gärna med familjen på diverse aktiviteter. Bland favoriterna är att springa i skogen, leka med bollar, jaga fåglar (!) och att spåra.

Han följer även med husse på golfbanan ibland vilket inte är riktigt lika roligt tycker Coffee. Där får man ju nämligen sitta och vänta "hela tiden" och bara titta på fåglarna, men det är bra passivitetsträning, och det går bättre och bättre.

Coffee brukar också hänga med matte på en och annan löprunda och det är kul tycker han!

 

Vi tränar personspår och viltspår när andan faller på och i juni 2013 gjorde han ett godkänt anlagsprov.

Vi har också tränat tävlingslydnad klass 1, och kanske en dag provar vi på en tävling.

 

Coffee har också varit på utställningar och kommit hem med både Ck-, cert-, bir-, bim- och cacibrosetter! Väldigt roligt tycker familjen som bara skulle ha honom som en familjehund. Men självklart fick matte blodad tand av utställningsresultaten så då blev målet att Coffee skulle bli utställningschampion, vilket han blev vid tre års ålder.

Dagen efter han fyllde sex år knep han även det norska championatet och fick då också titeln Norsk utställningschampion.

 

Coffee har även blivit pappa till en kull hos kennel Wenanders i mars 2010 (se "Aktuellt" samt "Länkar"). I september 2011 var alla valpar HD-röntgade, 7 med A och 1 med B. 2 av valparna har blivit mentalbeskrivna, se resultat på SKK eller Rasdata. 3 valpar har blivit utställda som juniorer, 2 med exc och 1 vg.

 

I april 2013 blev han pappa till en kull hos kennel Rödhätta (se "Aktuellt" samt "Länkar")

I juli 2013 blev han även pappa till ytterligare en kull hos kennel Rödhätta (se "Aktuellt" samt "Länkar")

Av dessa är alla valpar HD-röntgade med resultat A och B, Coffee har alltså lämnat 100 % fria höfter!

Han har även två barnbarnskullar där den ena kullen är röntgad, och även där är alla fria. Den andra barnbarnskullen kommer förhoppningsvis att röntgas under 2015.

 

Några av valparna i senaste kullen är utställda med EXC, CK och CERT.

 

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av att använda Coffee i avel!

 

Hem      Om Coffee      Om Yava      Aktuellt      Utställning Coffee      Utställning Yava     Länkar      Kontakt/Gästbok      Bildgalleri