Hem      Om Coffee      Om Yava      Aktuellt      Utställning Coffee      Utställning Yava     Länkar      Kontakt/Gästbok      Bildgalleri

 

 

 

 

Yes vi hittade fågeln!!

 

Yavas egna slappar-stil...

 

Coffee slappar som en riktig welsh

 

140216

 

Ojoj, vad tiden går mellan uppdateringarna!

Som jag skrev innan så har vi haft en lugn höst när det gäller hundaktiviteter och så även vintern. Det har mest blivit vanliga promenader och hemma-slappande, vilket både Coffee och Yava visserligen tycker är helt ok emellanåt. Båda är jättebra på att bara vara om det inte händer nåt hemma, men så fort koppel eller lina eller annat skoj plockas fram, blir det fart på dem.

 

Coffee slappar gärna i en äkta welsh-stil medan Yava kör med sin egen stil (se bilderna)

 

Yava åkte med uppfödar-Mia för att paras med Pax, men trots att det var rätt dagar enligt blodprovet och att Pax var en väldigt trevlig och snygg kille, vägrade Yava låta honom kliva på. Så det blev till att snopet och besviket åka hem igen. Nästa försök för henne blir med en annan hane i höst när hon löper nästa gång.

 

Yava är i alla fall en väldigt omtänksam liten tjej, hon tröstar gärna lill-husse i soffan när han är sjuk (hon vet mycket väl att hon inte får vara där...) men det är klart att hon inte tvekar att hjälpa honom :)

 

 

 

 

 

 

 

 

131027

 

Alla Coffees och Pumas valpar har fått nya egna, jättebra hem och även Prisma har fått en fodervärd. Har fått några rapporter vidarebefordrade ifrån Jenny på kennel Rödhätta och det verkar gå bra för både vovvar och mattar/hussar.

 

Vi har varit hos fotograf Annika Hoffstedt (www.hoffstedt.se) och tagit lite utomhusbilder på Coffee och Yava.

 

För övrigt har hösten varit lugn för oss, inga nya kurser inplanerade ännu, utan vi tar de lediga dagarna som de kommer.

 

Idag har det t ex varit en "jobba-på-tomten-dag" för både matte och Yava, vilket innebar att matte krattade ihop en massa lövhögar och Yava gjorde sitt bästa för att sprida ut löven igen genom att med en väldig fart hoppa rakt i högen...

Yava uppskattade aktiviteten en aning mer än matte...

Coffee brydde sig inte så mycket om löven, han var mer fokuserad på fåglarna som dessvärre (enligt honom) var utanför tomten.

 

Yava har hittat en blivande pappa till sina valpar som planeras hos kennel Redspot (www.redspots.se) under vår/vintern 2014. Valet blev den snygga killen Taweis Pax.

 

 

 

 

 

Taweis Pax

 

 

 

 

 

 

 

 

 

130813

 

Vi var och hälsade på valparna för några dagar sedan, de har nu hunnit bli 6 veckor och är ursöta! Ett riktigt härligt valpgäng som äter, leker och sover precis som valpar ska. I dagsläget är det 5 valpar tingade så är ni intresserade av en, gå in på www.rodhatta.se och kontakta Jenny.

 

Vi har varit hundvakt åt Affe också, en 3-årig superglad labradorkille. Yava förvandlades till häxan Surtant medan han var här, hon tyckte att han var liite för intensiv i sina många lekinviter. Några gånger kunde hon i alla fall bjuda till och det blev några race på gräsmattan, men Affe hade gärna sett att det blev fler :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

130723

 

Coffees och Pumas valpar har nu blivit 3 veckor och har börjat röra sig runt i valplådan. Alla mår bra och utvecklas fint. Det ser ut som om alla 8 kommer att få mycket färg, vilket är roligt! På www.rodhatta.se finns fler bilder samt info om valparnas vikt mm.

 

Coffee och Yava var på utställning i Köping (SKK) i lördags den 20 juli. Resultatet finns på resp. utställningsflik.

 

 

130707

 

Coffees och Pumas valpar, 4 hanar och 4 tikar föddes 130701, hos kennel Rödhätta, och allt gick bra. Både mamma och bebisar mår bra också nu när det gått några dagar, och de äter och växer som de ska.

 

Coffee är så stolt! :o)

 

Fler bilder och info om valparna finns på www.rodhatta.se

 

 

 

 

130628

 

Sol har nu flyttat till sin nya familj och vi önskar honom stort lycka till!

 

Puma (Rödhättas Akvamarin) röntgade bebismagen för några dagar sedan och däri fanns hela 8 valpar!

Nu håller vi tummar och tassar för att allt ska gå bra. Beräknad nedkomst är om 7 dagar.

 

 

Coffee med dotter Tazza och glada mattar med diplom.

130615

 

Welshklubben hade genom Sanna ordnat 2 domare till anlagsprov och eftersom en av de anmälda ekipagen fick förhinder, frågade Sanna dagen före provet, om jag och Coffee ville hoppa in. Vi har inte spårat något alls i år, förutom det korta prova-på-spår för några veckor sedan, men vi har ju tränat viltspår i flera år ändå så jag tänkte att vi passar på. Om inte annat så får man se det som en privatlektion. Coffee spårade på ganska bra men lite osäkert, men vi blev godkända! Han behöver träna på att spåra på främmande mark med nån annan än mig och husse som spårläggare, tyckte domaren.

 

Även Tazza, Coffees dotter från kennel Wenanders, klarade sitt prov och blev dessutom dagens bästa ekipage!

 

Alla 8 ekipage blev godkända, så vi var väldigt nöjda och glada när vi begav oss hemåt efter en härlig dag i Sorunda-skogarna.

 

 

130613

 

Nu har vi äntligen fått träffa lilla Sol och pussa på honom! Vilken liten goding han är! Vi fick även träffa familjen som han ska flytta till om drygt 1 vecka, och det var väldigt trevligt. Han kommer att få det jättebra!

 

Nu är han 7 veckor och opartisk som jag är ;) tror jag att han kommer att bli en väldigt stilig kille med mycket mörkrött. Man ser på örat att färgen börjat djupna, för knappt en vecka sedan när vi träffade honom var det bara halva örat som var mörkt.

 

Vi lyckades också få till en bild på Coffee och Puma. Hon börjar bli rund om magen nu och valparna beräknas födas i början av juli.

 

 

130602

 

Sol 5 veckor och väldigt söt! Eftersom han är ensam valp får han vara med familjen och de vuxna hundarna i vardagen, och enligt uppfödaren är han en mycket behaglig och enkel liten vovve som bara är utan att göra så mycket väsen av sig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

130527

 

Sol 4,5 veckor. En riktig liten goding! Han kommer att flytta hemifrån när han är 8 veckor, dock inte så långt, utan till en familj i Borlänge.

 

Fler bilder på honom finns på www.rodhatta.se

 

Igår var Coffee och Yava med på en prova-på-viltspår-dag arrangerat av welshklubben med Lennart och Susanne Nordlander som instruktörer. Både Coffee och Yava har spårat blod och klöv tidigare, men jag ville få råd och tips av några proffs. Det gick jättebra för båda och Coffee till och med nosade på skanken när han hittade den! Han har ju inte gillat den tidigare, så det var jätteroligt! Yava bar skanken hela vägen tillbaka, apportör som hon är :)

 

Bestämde i alla fall att vi ska försöka oss på ett anlagsprov under sommaren, får väl se hur det går...

 

 

Snygg Puma

 

130523

 

Coffee + Puma= Sant

 

Coffee och Rödhättas Akvamarin är parade och valparna beräknas komma i början av juli!

 

För mer info se www.rodhatta.se

 

 

130515

 

Lilla Sol har nu hunnit bli 3 veckor och växer och utvecklas precis som han ska. Eftersom han inte har några syskon fick ett gosedjur bli sällskap och värme i valplådan, de gånger mamma Bella inte är där.

 

Sol har öppnat båda ögonen och har också börjat stappla runt, han väger nu 1,4 kg.

 

För mer info om honom se www.rodhatta.se

 

 

För vår egen del går Yava just nu fortsättningskurs i apportering, men denna gång är vi bara utomhus och tränar. Det visade sig vara en stor försvåring med alla störningar runtomkring, så just nu känns det som om vi är tillbaka på ruta 1 igen... Men det är väl så med hundträning- upp och ner, bara att kämpa vidare!

 

 

130427

 

Coffee blev pappa 23/4 till 2 hanar! Tyvärr blir inte allt som man tänkt sig alla gånger;

ca 2 veckor innan beräknad nedkomst (skulle varit 28/4) fick mamma Bella en blödning och åkte till veterinären. Där gjordes ett ultraljud som visade att det fanns 5 valpar i magen men bara 2 som levde. Bella hade en infektion som inte gett symptom tidigare, därför hade de 3 valparna dött. Hon fick antibiotika och mådde sedan bättre. 6 dygn före beräknad nedkomst började valpningen som slutade med ett snitt och ut kom 2 hanar 5 dygn för tidigt, Rödhättas Måne och Rödhättas Sol. Måne klarade sig bara ca 10 timmar innan han tyvärr lämnade jorden. Sol däremot har ökat bra i vikt och mamma Bella har mycket mjölk och tar väl hand om honom. Han ser ut att få mycket färg efter både mamma och pappa. Det ska bli väldigt spännande att följa hans utveckling framöver!

Coffee och Bella

 

Bella   

                                                                                            

 

Världens dyraste silikonform??

 

 

130302

 

De roliga nyheterna först; Coffee ska bli pappa i slutet av april om allt går som planerat! Han parade Rödhättas Jaspis "Bella" i veckan som gick, så beräknat datum för nedkomst är 28 april. För mer info se kennel Rödhättas hemsida.

 

De tråkiga nyheterna är att Yava tillbringat några dygn på Bagarmossens djursjukhus och blev då akutopererad i tunntarmen eftersom lilla damen ätit upp flera silikonformar med vit choklad i. Alla formar utom en spydde hon upp, men den sista fastnade i tunntarmen. Så förutom 3 veckors konvalescens med tratt, specialfoder, kortkorta kisspromenader och inget bus, fick vi även en härlig faktura på 25700 kr. Tack för det Yava! Tur man har försäkring, men självrisken gick ändå lös på drygt 7000 kr.

Troligen är detta världens dyraste silikonform....

 

Nu börjar vi se slutet på konvalescensen, bara 1 vecka kvar, sen blir det vanliga promenader igen, börjar bli dags tycker piggelin-Yava som har spring i benen nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

130106

 

Härligt att snön sjunkit undan så pass att man kan springa runt på tomten!! 2 hundar, 8 tassar men bara 2 tassar i marken... Typiskt welsh eller?!

 

Yava kan hoppa upp på taket hur lätt som helst från den nedskottade snöhögen från taket... Helt otroligt vad mycket snö vi fått under december, ca 50-60 cm!

 

Nu fortsätter vi vår träning, Coffee går kurs med matte och lär sig följsamhet och lösträning, Yava tränar vidare med apporteringen.

 

 

 

 

121231

 

Den 21 december var vi till en hundkiropraktor med Coffee eftersom han fått ett ändrat beteende under hösten. Vi hade då gjort en hälsoundersökning samt kollat tänderna på honom hos veterinären, men allt var bra på den fronten. Eftersom jag varit med våra tidigare hundar till en hundkiropraktor och med bra resultat, tänkte jag att det är sista halmstrået för att hitta en orsak till förändringen. Mycket riktigt, kiropraktorn hittade tre kotor i länden samt tre i nacken på Coffee. Hon knäckte till dessa, masserade de hårda musklerna i länden samt körde med laser för att mjuka upp på djupet. Nu efter en dryg vecka har vi fått tillbaka vår goa Coffee! Han är pigg och glad och avslappnad igen! Vi ska tillbaka i mitten av januari för ländkotorna eftersom det troligen hade varit snett där en tid då även musklerna hunnit bli för korta i området.

 

Vilken tur att jag litade på min magkänsla och dessutom hittade en så bra hundkiropraktor! De växer inte på träd!

 

 

 

 

 

121028

 

Nu var det länge sedan igen...

 

Yava har äntligen fått sitt fina championatdiplom som nu hänger inramat bredvid Coffees! Mattes snygga tjej!

 

 

På tal om mattes snygga tjej, så sprang hon en dag runt i en buske på tomten och var så himla intresserad av nåt...efter en stund kom ut stolt och duktig (tyckte hon i alla fall) med den här döda fågeln i munnen... Blä!! tyckte matte även om jag vet att det är en fågelhund jag har. Konstigt bara att vissa saker lär de sig av sig själva (vi har aldrig tränat apportering med död fågel bara med andra föremål...) medan annat som man vill att de ska kunna, tar huur lång tid som helst att förstå...;)

 

 

Varken Coffee eller Yava får ligga i soffan men man måste ju försöka allt tänker nog Coffee...om jag har fötterna kvar i golvet så räknas det väl ändå inte som att jag ligger i soffan??? Man kan ju inte annat än att skratta åt dem, påhittiga som få!

 

 

Många svampplockarpromenader i skogen har det blivit denna höst eftersom både matte och husse äntligen lärt sig det här med att plocka svamp, och med tanke på att det verkligen finns hur mycket svamp som helst (frysen är full nu) så tycker nog vovvarna att det varit en bra höst eftersom de såklart hängt med på svampturerna.

 

Yava har dessutom hunnit med en sväng till Danmark på utställning med uppfödare-Mia. Tyvärr inget danskt cert men däremot 4 bästa tik båda dagarna!

 

Framöver väntar fortsättningskurs i apportering för Yava (inga döda fåglar då heller!) och Coffee ska gå på kurs med matte och lära sig följsamhet (hmm..) så efter det kanske matte törs ha honom lös i skogen.... Eftersom han är som tonårssonen som tycker att "jag kan själv, så jag drar nu-hejdå!" när man släpper Coffee i skogen, litar jag inte ett dugg på honom. Kanske kursen även funkar på tonårssonen...?

 

120825-120826

 

Hundhelg på Gotland som slutade med det efterlängtade championatet för Yava, och dessutom BIR på söndagen! Vi bodde i en liten liten stuga som var så söt med murgröna runt sig, och när man varit en hel dag på utställning samt promenad i Visby är det skönt att ta en tupplur! Konstigt bara att det var så fullt i min säng medan Lena hade hela sin för sig själv...

 

Se även "Utställning" Coffee & Yava

120820

 

GRATTIS YAVA 3 ÅR !!!!!

120601

 

Grattis Coffee, 6 år!!

 

Födelsedagen firades i bilen med Yava, husse och matte på väg till Drammen i Norge för utställning. Även om det är trist att åka bil så länge tycker Coffee trots många bensträckarstopp, så fick han utdelning i form av det (av matte efterlängtade) norska championatet, se "Utis Coffee o Yava".

120422

 

Det är lite dåligt med uppdatering av hemsidan nuförtiden... orken och lusten tryter ibland, men här är "senaste nytt" hemma hos oss;

 

Yava och matte går fortsättningskurs i apportering och det går riktigt bra! Yava tycker att det är superroligt (men jag vet inte om det är själva apporteringen eller godisbelöningen som lockar mest...).

 

För Yavas del jagar vi vidare efter sista certet och utställningschampionatet, det är nära nu!

 

Coffee har varit med matte och husse (!) på kursen "Fördjupad hundkommunikation" hos Daily Dog, under hösten. Där har det varit olika arrangerade filmade hundmöten, som vi kursdeltagare sedan analyserar genom att studera hundarnas kroppspråk- vääldigt spännande och intressant!! Rekommenderas verkligen alla hundägare! Kolla www.dailydog.se och deras kursutbud!

 

För Coffees del annars är det mest promenader och lek på tomten med Yava som han gillar mest. Han fyller 6 år om en dryg månad och har blivit lite bekvämare av sig än tidigare :) Ligger hellre och slappar än jagar bollen/pinnen/Yava mer än 3 gånger... Men så fort kopplet eller joggingbältet kommer fram (eller spårselen), då är han minsann med på noterna utan tvekan!

 

 

 

 

120311

 

Äntligen vår och ingen is kvar på gräsmattan! Det betyder welshrace x 2. Yava höll ut längst och när hon var klar hade hon blivit trefärgad- inte så jättesnyggt tyckte matte, så det blev raka vägen in i badkaret. Typiskt! tänkte nog Yava, som inte alls gillar att duscha, straffet för att man har så himla kul och en massa spring i benen...

 

Under vårvintern har Yava och matte gått en kurs i apportering och är även anmälda till fortsättningskursen i april, så nu är det hårdträning. Yava börjar med pinnarna på tomten...

Coffee ville visa att han inte var sämre utan också kan hålla pinnarna (nästan) rätt i munnen, se bild nedan.

 

Coffee och matte har varit "kursdeltagare" hos en blivande hundinstruktör, som skulle ta sin examen hos Åsa och Modde på Daily Dog. Vi var tre ekipage, varav Zelda (Coffees mamma) var en av dem. Oj vad lika de är, både till utseende och sätt! Efter lite för mycket nosande på alla upptinade fläckar, så kunde Coffee till slut koncentrera sig på sina uppgifter i alla fall, och efter ca 40 minuter var han ganska trött i huvudet. En nöjd matte och Coffee var det som åkte hem till en avundsjuk Yava som varit kvar hemma.

 

 

120212

 

En härlig vinterdag som denna måste man bara ut och promenera! Tur man har två villiga hundar (och man) som aldrig bangar att följa med! Precis när vi skulle ge oss iväg hemifrån mötte vi en annan welsh som vi självklart måste hälsa på och prata med hussen och matten. Det visade sig att den 10-åriga hanen kom ifrån kennel Wenanders (alltså från Kristin som använde Coffee till sin senaste kull)! Snacka om att welshvärlden är ganska liten ändå :)

120204

 

Alla stora stenar som är längs promenaden ska Yava hoppa upp på för att kolla om det möjligen ligger nån godis där, bara för att det råkar göra det ibland.

120108

 

Julledigheten är slut och den har mest varit slö och slapp hos både två- och fyrbenta i familjen. Några långa, härliga skogspromenader har det i alla fall blivit, och det är alltid kul tycker både Coffee och Yava som går (springer) dubbelt så långt som husse och matte.

Att bilden är tagen på nyårsafton kan man knappast tro, med tanke på vädret...

 

Yava har hunnit med ett besök på MyDog i Göteborg (läs mer under "Utst. Yava") och Coffee har emellanåt fått vara hos mattes syster för att trösta i deras sorg efter deras hastigt borttagna cocker Chester. Sov gott lilla Chester, vi saknar dig!!

111103

 

Tänkte att även Coffee skulle få prova på uppletandet och apportering, så glad i hågen gick matte ut med samma två garntrossar som Yava hade på apporteringskursen, och gjorde samma övningar med Coffee... Kruxet var att Coffee var totalt ointresserad av mitt tjoande och kastande av trossar, han tyckte att allt som gick att spåra var bra mycket mer intressant (inte helt förvånad blev jag!) Lite surt gick vi hem, men nån dag senare tänkte jag att vi provar igen, så samma sak en gång till- och samma ointresserade hund :(  Men då fick matte tänka till för att komma på HUR skulle hon få Coffee intresserad av det som var meningen att han skulle hämta...?? Kom då på att prova med att kasta något annat än garntrossar, så fram med två tygdummies- och vilken skillnad!! Coffee fattade galoppen direkt och hämtade och avlämnade klockrent varje gång! Jätteroligt tyckte både han och jag att det var, vi kunde t o m avancera i övningarna, som vi hunnit till på apportkursen. Gissa om matte var nöjd över att ha hittat rätt motiveringsknapp att trycka på!! :o)

111016

 

En härlig höstpromenad bland alla gula/röda löv tog vi idag tillsammans med hundkusinen Chester.

 

Igår var Yava och matte på apporteringskurs hos Åsa och Modde på Daily Dog hela dan, i den friska höstluften i Vappersta. Yava tyckte att apportering var en jätterolig aktivitet och var superduktig hela dan! Hon är så lik sin mamma Ztoja, hur enkel som helst att ha med sig på allt möjligt :)

 

Coffee fick stanna hemma med husse och barnen och det var såå ledsamt tyckte han att matte åkte iväg med Yava istället för med honom som det alltid varit annars, så han t  o m låg och ylade när vi åkt trots att han inte ens var ensam hemma!! Lilla mammagrisen!

 

110911

 

Gulliga lilla Yava tar en tupplur på lill-mattes nalle, såå skönt!!

110827-28

 

Minisemester med familjen i husvagn på Gotland i samband med utställning innebar så klart ett besök bland raukarna på Fårö bl a. Det blåste så mycket den dan att Yava nästan flyger iväg som Dumbo...

 

110820

 

GRATTIS Yava 2 år!!

 

 

110809

 

Årets husvagnssemester är slut och det blev inte så många bilder pga dåligt väder större delen :(

 

Några fina väderdagar hade vi i alla fall och då passade vovsingarna på att bada i stereo, vara med på minigolf, eller bara slappa.

 

Yava hittade ett nytt avslappnat sätt att hålla ett tuggben... och så tyckte hon det var supermysigt att gosa med husse när han kom ner på golvnivå :)

 

 

 

 

 

110709

 

Äntligen blev det spårning igen tyckte Coffee! Det var väldigt länge sedan sist, men idag fick han ett ca 500 m långt spår med blod och vildsvinsklöv. Det märktes väldigt tydligt idag när Coffee spårade spåret och när han plötsligt fick nos på något annat- svansen gick som en propeller när han hittade nåt annat och medan han spårade spåret svängde den fram-och tillbaka i sidled. Några gånger gick han av spåret och kollade vad det där andra var, men han kom fram till målet och markerade bra.

 

Medan Coffee var i skogen var Yava på utis med Mia, kolla "utställning Yava"!

Coffee, Yava och Chess leker

 

Cajsa vilar sig på altanen

110703

 

Vi hälsade på Coffees kullsyster Cajsa (Redspots Salia-Amalia) och hennes kompis Chess samt matte Carin. Mycket lek och röj blev det av de fyrbenta, det är så härligt att se när welshar springer och leker tillsammans, de har verkligen roligt! Cajsa tyckte väl i och för sig att det räckte med några enstaka varv på gräsmattan, sen satte hon sig på altanen och tittade på de andra vildarna istället.

 

Tack Carin för titten och god blåbärspaj! Vi ses snart igen!

 

 

Cajsa, Chess, Yava, Coffee

 

110625

 

Yava premiärbadar från en brygga i Malmköping på midsommar. 10, 0 poäng för hennes snygga sträckta hopp, eller hur?! Hon tyckte det var sådär att bada men eftersom Coffee redan var i och plaskade med en pinne så ville ju förstås inte hon vara sämre...

 

110602-06

 

Coffee hängde med på premiärtur med husvagnen och familjen, till Askersund och passade då på att ta sitt första dopp för säsongen. Ett snyggt dyk ifrån bryggan, lite plaskande och sen upp samma väg tänkte han. Bryggan var dock för hög så det blev till att simma en extra vända till sidan av bryggan och ta sig upp på gräset. Väl uppe får vi andra passa oss för skakandet annars blir vi lika blöta som Coffee :)

 

Annars har det mest varit social träning hela helgen eftersom det var handbollsturnering för lill-husse (med hur mycket folk som helst), många hundar och barn på campingen att titta på samt lite stadsvandring. Dessutom var ju inte Yava med eftersom hon bott hos uppfödar-Mia hela helgen och varit på utis (se fliken utis-Yava), så Coffee tyckte nog det var rätt ensamt och tråkigt- han har knappt ätit på hela helgen...(ovanligt nuförtiden). Så gissa en överlycklig kille som fick hem sin tjej! Såå gulligt att se hur de längtat efter varandra även om Yava är helt slut efter sin "kollovistelse" och som vanligt, somnar som en stock en kvart efter hon kommit hem- till Coffees stora besvikelse... :)

110518

 

Hänga med husse på golfbanan är helt ok tycker Yava, som glatt följer med på vad som helst. Husse var nöjd med sällskapet, som för en gångs skull inte alls brydde sig om fåglarna runt omkring. Coffee, som stannade kvar hemma, var också nöjd eftersom han verkligen avskyr att följa med till golfbanan- det är ju såå tråkigt! tycker han. När husse tar  fram golfbagen går Coffee och gömmer sig... :o)

 

Coffees ena dotter Tazza, Wenanders Breakfast in Bed har MH-testats med jättefint resultat! Pappa är så stolt!

Se hela hennes mentalbeskrivning här!

 

110507-08

 

Coffee, matte och Lena tog en utställningshelg i Lidköping i en jättefin campingstuga. Som tur var hade vi ingen tid att passa för inchekning i stugan, eftersom Lena misstolkade gps:en så vi körde fel väg som tog ca 45 min längre än E20... Men vi kom fram till slut, fint väder var det och vi hann med både middag och promenad innan det var dags för sista finputsningen på Coffee.

 

Yava följde med Mia till Gotland och blev strandsatt en dag längre än planerat. Mia hade av någon anledning en båtbiljett daterad 18-20 mars, det var fullt på båten hem, hon fick lösa ny biljett och då fanns ingen plats förrän en dag senare. Men de hade strålande väder och glada hundar, så det gick ingen nöd på nån av dem (förutom på matte och Thaizons matte då som längtade ihjäl sig efter sina älsklingar)

 

Se helgens resultat under utställningssidorna.

 

Två av Coffee-barnen, Wenanders Casual Clothes och W Shadow Rest har HD-röntgats med A som resultat!

Nu väntar vi med spänning på att övriga sex syskon ska röntgas.

 

110425

 

Äntligen premiär för viltspår! Yava och Coffee fick ett varsitt kort, ganska lätt blodspår med skank i slutet och båda hittade visserligen benet, men på olika sätt...

 

Yava började tveksamt att spåra och verkade tycka det var lite halvläskigt i skogen med surrande humlor (??) och annat skumt...hmm. Efter några meter kom hon tydligen ihåg hur man gör, så då spårade hon ganska bra, men sen hade matte gjort en tabbe och lagt skanken i motvind, så då skippade hon sista raksträckan och vinkeln och spårade med hög nos och genade fram till målet...

 

Coffee var väldigt spårsugen idag så han spårade i ganska högt tempo klockrent fram till första vinkeln, sen gick han åt det håll vinkeln var, men eftersom matte inte använt så många markeringar och blev förvirrad i skogen, och drog tillbaka honom, så blev han avbruten i spårandet. Efter lite letande bland träden insåg matte så klart att Coffee hade varit på helt rätt väg och lät honom spåra vidare och naturligtvis kom han rakt på skanken...! Dessutom med en bra markering av den, han som förra året tyckte den var så äcklig. Duktiga duktiga Coffee!! (Dumma dumma matte..!!!)

110407

 

Även en welsh går att få utslagen... Massage-friskvårdskurs har matte och Yava varit på ikväll. Två timmar inomhus ihop med 4 andra okända hundar och en matte som tränar låånga, lugna smekningar på nästan hela kroppen= supertrött Yava när hon kom hem :)

 

Stackars besvikna Coffee fick stanna hemma under tiden och det tycker han är mentalt jobbigt, så han blev också ganska trött när vi äntligen kom hem. Enligt övriga familjen var han i alla fall bra mycket lugnare än tidigare, och framför allt tyst, medan vi var borta! Kanske han äntligen blivit "stor", mattes bebis... ;)

 

110330

 

GRATTIS PÅ 1-ÅRS DAGEN ALLA FINA COFFEE- OCH STELLABARN! HOPPAS NI FÅR EN MASSA GODSAKER OCH SMARRIGA PRESENTER!

 

110306

 

"Hallå! Samlingen för skidskolan är ju här, var e alla???"

Sportlov med familjen i härliga Björnrike var jätteskönt tyckte två duktiga welshar, trots att man är tvungen att ha nosgrimma istället för halsband.  Tyvärr har matte fått s k musarm så för att avlasta armbågen vid hundpromenaderna åker nosgrimman fram,men de gör sitt bästa för att bli av med dem, så fort tillfälle ges, i snödrivorna...

 

Matte var lite orolig för att bli ersättningsskyldig för upptuggade furumöbler de stunder hundarna var ensamna i stugan, men både Coffee och Yava var hur coola som helst- låg bara och slappade och väntade på familjen.

  Gaia

 

 

  Tazza

110215

 

Två av Coffees döttrar har jag fått bilder på, Gaia (Wenanders Toast and Honey) och Tazza (Wenanders Breakfast in Bed). Vilka snygga brudar! Pappa Coffee är väldigt stolt!

 Fina snögubben innan welshattacken

 

  Snögubben efter Coffees framfart...

 

110206

 

Historien om den överfallna snögubben;

 

Barnens kusiner, 3½ och 7 år hade gjort denna fina snögubbe som stod på deras garageuppfart. När Yava och Coffee gick förbi där på kvällspromenaden fick Yava för sig att det var nåt otroligt läskigt som stod där och började skälla från vägen. Matte tar med sig Yava och går fram till snögubben för att visa hur snäll och fin den är. Yava litar inte på det utan står fortfarande en bra bit ifrån den, medan Coffee står nere på vägen med husse och gnäller över att matte är för långt ifrån... Efter att ha suttit på huk bredvid gubben en stund med en Yava som inte vill komma ända fram, säger jag till Coffee att komma. Tänkte att han är ju inte rädd för snögubbar så han kan ju visa Yava hur snäll den är... Men diskreta (inte!) Coffee blir ju så himla glad över att komma till matte att han välter hela snögubben i sin iver att hälsa på mig- suck!! Så för att inte de stackars småkusinerna ska bli alltför ledsna över en förstörd snögubbe försöker husse laga den... Resultatet blev väl sådär... :o)

 

I försöket att förklara för barnen varför snögubben ändrat utseende så radikalt under natten, säger deras mamma att "Coffee tyckte den var så fin att han ville krama den" :) 7-åringen log och förstod precis! Misstänker att han sett Coffees "kärleksförklaringar" förr... :o)

 

 

 

110128

 

Det kom också en hälsning till pappa Coffee ifrån Sunny (Wenanders Casual Clothes) med några fina bilder. Sunny hälsar att han oxå är en hejare på att hjälpa till med disken, men han gör det i diskmaskinen istället genom att slicka av matresterna från tallrikar mm. Han vet oxå precis var matte förvarar de smarriga bananchipsen- i skafferiet, som finns i lagom höjd för en hungrig (godissugen?) welsh...

 

Tusen tack för fina bilder och trevlig hälsning!!

 

110124

 

Coffee har fått en hälsning med några bilder ifrån sin ena son Skoj (Wenanders Shadow Rest) nu 10 månader. Hans matte berättar att Skoj, precis som sin pappa, älskar att spåra och blir jättebesviken när han nått målet eftersom det är själva spårandet som han tycker om. Han gillar också att bada (dock väntar han till våren/sommaren...) samt att han, även där som sin far, försöker stjäla till sig en och annan matbit när tillfälle ges (och ges det inget tillfälle får man själv se till att skapa ett som en sann welsh...).

 

Tack för bilderna och hälsningen, det uppskattas mycket!!

110106

 

"Vill ni ha hjälp med disken så är det bara att säga till", säger Coffee... "jag är superduktig på sånt!"

 

101128

 

TJOHO!!! Det är såå roligt med snö som man kan röja i, hoppa i, simma i, plöja ner huvudet i och bara ha så där suuperskoj i som två galna welshar kan!! Coffee och Yava älskar verkligen snön och båda har helt glömt det där med lugna koppelpromenader verkar det som. Det går bara inte att gå fint på gångvägen- nej man måste upp i snövallarna och hoppa och dyka och nästan simma fram istället... sen spelar det ingen roll att det växer isklumpar mellan trampdynorna och i pälsen.

 

 

101121

 

"Vill man vara fin får man lida pin" brukar man säga, och det är precis vad Coffee gör när han är på trimbordet. Det är såå tråkigt att sitta där och bli klippt och ompysslad tycker han, han kommer inte ens frivilligt när han ser att bordet plockas fram utan matte får vackert bära dit honom (puh, 22 kg hund som gör sig ännu tyngre...). Men matte är av den åsikten att har man en hund av trimras, så ska hunden se ut som den ras den är, så både Coffee och Yava får finna sig i (vilket de gör när de väl är på bordet) att bli klippta var 6 vecka oavsett om det är utställning eller ej.

 

Och så här snygg blir han när han är klar (bilden tagen vid ett annat tillfälle av fotograf Annika Hoffstedt)

 

Yava däremot älskar att vara på bordet och bli ompysslad... hon kommer glatt så fort trimsakerna kommer fram, och så här snygg blev hon!

Just nu går vi slyngelkurs och det går riktigt bra! Första kustillfället var det mest Fröken Fladder, hon förstod nog inte alls vad vi gjorde där... Men senaste gången gick det förvånansvärt bra, mycket jobba och lite fladdra blev det då, så matte är hoppfull inför framtiden ;)

101107

 

Duktiga, duktiga Coffee att spåra blod och klöv! Efter en trög vår och sommar där skanken var ganska äcklig, verkar Coffee nu hittat spårglädjen igen! Örni och Virres (två grann-welshar) matte Sanna var snäll och la ett ca 200 m viltspår och Coffee tog det galant och med koncentration. Några, mer spännande, fågelspår hittade han visserligen, men det var inga problem att ta tillbaka honom och fortsätta viltspåret.

 

Nu hoppas vi att snön väntar lite så att vi kan fortätta träna ett tag till.

 

 

 

 

 

Coffee & Tazza, lika som bär

 

 

101031

 

Stockholmsgruppen i welshklubben ordnade prova-på-olika-aktiviteter-dag och det var en massa welshar som kom. Coffee och Yava testade rallylydnad, agility, spår och apportering. Allt var jätteskoj tyckte både hundar och förare, Coffee tyckte väl i och för sig att det räckte med att visa 1 gång att han fattat vad apportering går ut på eftersom han, vid andra kastet hittade annat spännande att leta efter... Både Yava och Coffee tog sina blodspår bra och Coffee dessutom med en ordentlig markering av, den annars så äckliga skanken! Två trötta hundar blev resultatet av dagen...

 

Vi lyckades även få med oss Emelie som tränade lite med Yava medan pappa fotade.

 

Vi hade också turen att både igår och idag få träffa två av Coffees döttrar, Tazza (bor hos kennel Wenander) samt Gaia. Båda var väldigt lika Coffee både i kroppstyp och pälsfärg, och såg jättefina ut.

 

Gaia

 

Tazza

 

101016

 

Har welsharna extra långa tungor eller...?? Tycker att på varje bild man tar på Coffee och Yava under promenaderna så är det bara tungorna som syns. 5- månaders labben Affe sitter så lugnt och fint utan tunga trots att han blev minst lika trött av skogspromenaden. Efter promenaden blev det lek och röj hemma på tomten en stund och sen var det godnatt för tre hundar...

 

 

101003

 

Ser jag ut som en utomjording eller?? undrar Coffee med tratt. Tydligen tyckte Yava det eftersom hon blev fullkomligt livrädd när hon såg Coffee ligga i sin bia-bädd med en konstig grej runt huvudet en kväll. Hon vägrade lägga sig i sin bädd som var precis bredvid utan satt så långt ifrån den där läskiga hunden hon kunde komma. Till slut blev vi tvungna att flytta hennes bädd till andra sidan vår säng så att hon inte kunde se det konstiga djuret... Kan tillägga att hon är mitt i värsta spökåldern just nu. Coffee fick ha tratt några dagar så att det skinnflådda i rumpan fick en chans att läka, så nu är han återställd och de sover sött i sina bäddar bredvid varandra igen...

 

En härlig skogspromenad med mormor har det också blivit samt varsitt blodspår som Coffee tog jättebra medan Yava mest kollade av alla svampplockare och joggare som såg skumma och läskiga ut i hennes ögon, så hon glömde helt bort att spåra...

 

Har dessutom satt upp ytterligare ett agility-hinder på tomten vilket vi tränade både Coffee och Yava på. Hoppa igenom ringen var inga problem men när det blev kombination med de två vanliga hopp-hindren blev Yava alldeles i gasen så hon studsade mest upp och ner och hit och dit, men kul är det tycker hon!

Coffee är lite lugnare i det fallet så där lyckades han klara den lilla "banan" med bra fart och utan tvekan.

 

Försökte få en bild när de hoppar igenom men kameran är för seg...

 

 

100912

 

Ojoj vad många röd-vita det var hos uppfödare Mia idag när hon ordnade kennelträff för första gången. Det är verkligen häftigt att se så många welshar på samma gång! Det var ca 30 hundar varav några hanar, några löptikar och några valpar, och inte ett bråk mellan någon! Alla var nöjda och glada och en del blöta efter simturen, som avslutade promenaden för de vuxna. Valparna och Yava och hennes syskon stannade kvar och lekte medan Coffee och husse med lillhusse gick den 8 km långa promenaden tillsammans med övriga vuxna Redspotar.

 

Yava röjde runt med kullbrorsan Zacco och de hittade bl a ett påbörjat hål som de fortsatte gräva lite i...

 

När promenadgänget kom tillbaka var det dags för fika och fotografering. Ifrån Coffees syskonkull var det "bara" Cajsa som var där.

 

Tack Mia och Lasse för arrangemanget- jättetrevligt!! (Nu har ni lagt ribban... :o) )

 

 

 

100904

 

Det började som en himla trevlig promenad runt sjön med matte och mormor och man fick bada och bli så där härligt smutsig och lukta sump tyckte Coffee. Yava höll inte riktigt med om det där blöta, men gå i skogen är alltid kul tycker hon också. Tyvärr trampade Coffee i ett jordgetingbo när vi kommit ungefär halvvägs och när vi kom hem upptäckte vi att han blivit stungen på ögonbrynet och Yava på nosen- så roligt var det på den promenaden! 

 

Som tur är så verkar de inte må dåligt av sticken, båda blev trötta när vi kom hem och sov en stund.

100828

 

En skogspromenad i naturreservatet Paradiset med lite guidning, anordnat av aktivitetsgrupp Stockholm i WSSK, stod på dagens program. Det var endast 6 deltagande welshar med tillhörande mattar och hussar som var med, men vi fick en härlig dag i skogen och vissa hundar (däribland Coffee) några härliga bad.

 

Yava var på egna äventyr med uppfödare Mia på Gotland, se "Utställning".

 

100822

 

Vi kunde inte förstå varför det låg så många tuggade äppelkart i gräsmattan... ända tills vi tog äppeltjuven på bar gärning....Coffee!! Han tar karten i munnen och springer runt med dem och helst ska man kasta dem som bollar åt honom- det är kul tycker han.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100815

 

Ååhh!! vad trist det är att kolla på fotbollsmatch som lill-husse spelar, tycker både Coffee och Yava, men ligger ändå fint och slappar i skuggan på läktaren= duktiga hundar! Några timmars passivitetsträning är aldrig fel (dessutom i ny miljö).

Dagen efter fick de i alla fall belöning i form av varsitt spår, vilket var länge sen de gjorde, så båda var lite ringrostiga men väldigt uppspelta... Så uppspelta att de knappt kunde koncentrera sig faktiskt... och då går det inte så himla bra i spåret heller, men efter mycket nosjobb så hittade de i alla fall sina belöningar i mål.

 

Vi fick även besök av Cajsa (Coffees kullsyster), Chess och matte Carin, i veckan. Jättetrevligt hade både två- och fyrbenta med promenad, fika och hundröj.

 

100809

 

Hade turen att träffa två av Coffee-barnen på club-showen i Gränna. Så himla söta har de blivit! Överst är Tazza (Wenanders Breakfast in Bed), under är Sunny (W Casual Clothes) och nedan är en annan Sunny (W Sun is Shining) som jag fått ett kort på.

 

Tazza blev 4 av 7 tikvalpar med Hp och Sunny blev BIM-valp i valpklass I- jätteroligt!!

 

 

 

 

 

 

 

 

100809

 

Här visar Coffee och Yava vad de gjort på årets sommarsemester med familjen i husvagn; ätit glass (Coffee fick nöja sig med ett glasspapper medan Yava smaskade i sig hela mattes mjukglass som tappades med hjälp? (pga..) Coffee...teamwork kallar de de visst...). Besök i en vikingaby hanns med samt att vara Sveriges, för tillfället, sydligaste welshar.

Åka båt på en lekplats var ok, men Yava trivdes nog ändå bäst på sidoläge i Marcus säng- där hittade man henne flera timmar varje dag, en riktig slöis!

 

På väg till vårt utflyktsmål en dag såg vi dessa (och flera) hundvägar. Vi letade febrilt efter welsh-vägen eller åtminstone spanielvägen, men vi fick nöja oss med...

 

 

 

Promenader över skånska vidder blev det också och röjer man som bara welshar kan så får man så här långa tungor

 

 

Ett besök i Vadstena kloster blev det också, men det var för lugnt för oss så vi gick ut igen

 

 

 

Ett besök i Gränna och club-showen gjorde vi också, mer om det under "Utställning"

 

 

 

 

 

 

100709

 

Bada är kul tycker Coffee nu när han blivit stor! Det var direkt ner i vattnet och simma fram och tillbaka, t o m ett huvuddopp gjorde han! Vi tränade lite apportering med avlämning och det gick jättebra.

Yava var lite mer skeptiskt till att bada, men efter att ha tittat på Coffee när han hämtade pinnar och hade roligt så tog hon plötsligt ett jättehopp rakt ut i luften och landade med ett magplask i vattnet. Hon blev nog rätt så förvånad själv för hon simmade som en galning de få meter in till land och sprang upp och undrade nog vad det var som hände. Efter ytterligare en stund gjorde hon ett nytt hopp rätt ut i vattnet och då simmade hon (med ett väldigt plaskande) några meter åt fel håll innan hon kom på att land var ju faktiskt åt andra hållet. Tyvärr lyckades jag inte fota de stiliga simhoppen, men hon hade säkert fått 10,0 för dem... Efter dessa två simturer tyckte hon att det var färdigbadat för den här gången... När vi sedan skulle gå en annan väg hem genom skogen, gick vi lite vilse innan vi hittade rätt så det blev dessutom en ordentlig promenad för vovvarna.

 

 

 

100627

 

Varsitt spår blev det i helgen för Coffee och Yava. Yava fick ett 300 m långt viltspår med två vinklar, som hon tog jättebra med tanke på vinden som var rätt kraftig. Spåret hade flyttat sig en bra bit men hon kämpade på och lyckades hitta fram till skanken utan hjälp från matte som höll i linan.

 

Coffee föredrar personspår så husse la ett 300 m långt sådant i skogen med två vinklar och det var inga problem tyckte Coffee. Det var så roligt att se hur kul han tycker att det är att spåra, och när han hittar dummien blir han såå glad! Husse höll i linan och matte plockade snitslarna och med den farten Coffee hade i spåret så gällde det att hänga med!

 

 

100619-20

 

Tvådagars-utställning i Jönköping med trevligt sällskap (se resultaten under "Utställning"). Vi hade premiärtur med husvagnen och kom till Gränna camping redan på fredag kvällen. Tyvärr var det regn, blåst och kallt både då och under utställningen på lördagsförmiddagen. På lördag eftermiddag däremot kom Coffees och Yavas uppfödare Mia (kennel Redspot) och Åsa (kennel Red Delicious) med husbil, hundar och SOL! Helt plötsligt sprack molnen upp och det blev en mysig och varm grillkväll. Vi fick också trevligt sällskap av Thaizon och Javas matte Sofia och hennes mamma. Vilka duktiga hundar vi har allihop, 8 hundar i varierande åldrar och alla är hur lugna och coola som helst (trots närgångna gråsparvar...)!

 

 

 

 

 

 

100522-23

 

Open show i Ågesta (läs om resultaten under "Utställning") och ett riktigt sommarväder! Yavas kullbror Mexx hade kommit ända från Norge för att vara med- jätteroligt att få träffas! Eftersom även kullsyster Cilla, mamma Ztoja och pappa Krutov var med så passade vi på att ta ett familjefoto, vilket inte var det lättaste med 4 vilda welshar (Ztoja var den enda som satt lugnt och fint och väntade på att maken och barnen skulle lugna ner sig). Efter vad som kändes som en evighet lyckades vi få till en halvbra bild där man i alla fall ser att det är 5 hundar på kortet (inte 4 huvuden och 5 kroppar eller tvärtom...)!

 

Dagen efter passade vi på att besöka Mia och Lasse på kennel Redspot eftersom även Mexx med familj skulle hälsa på där innan de vände hemåt mot Norge. Yava, Mexx och Nynne (eller var det Ztoja...?) röjde som galningar på tomten innan regnet plötsligt vräkte ner och åskan mullrade. Då fortsatte Yava och Mexx inomhus, så när vi åkte hem ett par timmar senare låg en uttröttad hund i bilburen och sov gott.

 

 

100515

 

Sista valpbesöket för oss innan bebisarna åker till sina nya hem om 1,5 vecka. Full rulle i köket var det när 8 gullisar röjer! Coffee fick följa med idag, men han tyckte barnen var jätteäckliga och närgångna så han väntade hellre utanför kompostgallret. Nu på våren pratas det om ko-släpp i hagarna, men vi hade valp-släpp istället, vilket var mycket gulligare (se bilden nedan)!

 

 

 

 

 

 

 

100509

 

En tripp till Skövde med övernattning på Scandic Billingen i hundrum, i väntan på utställning i Larv (se resultaten under Utställningsfliken) var helgens aktivitet. Ett väldigt trevligt bemötande fick vi när vi kom in på hotellrummet eftersom där stod vattenskål, en hundpåse med godis och bajspåse till de fyrbenta, men även en påse till oss tvåbenta, med godis i. Dessutom fick man låna sköna filtar som hundarna kunde ligga på (och då självklart i fåtöljerna...)

 

Coffee upptäckte snabbt att vi bodde perfekt på våning 3 eftersom han då kunde ha full koll på fåglarna utanför...

Yava tyckte mest det var mysigt att kura ihop sig i de sköna fåtöljerna och slumra lite...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100502

 

Coffees valpar är nu 4,5 veckor gamla och börjar se ut om welshar. Vilken fart det var på dem! Alla är pigga och glada och äter bra (såg vi eftersom det var matdags när vi var där). Efter att ha gosat med oss människor en bra stund och lekt lite med varandra så ramlar de ihop en hög och somnar bums- så himla söta!

 

 

 

 

 

 

 

100425

 

Yava fick prova på att spåra efter rådjurskank och det gick ganska bra trots att hon tydligen kommit in i spökåldern.

När hon gick det första spåret som var ca 10 meter, i skogen, var det lite läskigt när linan prasslade bakom henne eftersom den släpade i marken...hmm, och när hon hade spårat de sista 3 m och hittat skanken tyckte hon skanken var rätt äcklig. Men efter en stund när den dinglat framför henne på väg hem och vi kom in på tomten då vågade hon sig på att leka med den och t o m stolt bära runt på den!

 

Det andra spåret var också ca 10 m i skogen och när hon skulle gå det så spårade hon några meter längre än det första, så det märktes att hon förstått vad hon skulle göra. Skanken var fortfarande äcklig i skogen men himla rolig att leka med hemma på tomten.

 

Coffee den stackarn stod kvar hemma i hallen båda gångerna och gnällde och pep och tyckte det var fruktansvärt orättvist att Yava skulle få gå ut med spårsele och lina och ha kul i skogen (även om han också tycker skanken är halväcklig- men spårandet är jättekul)

 

 

100417

 

Idag var vi och hälsade på Coffee-Stellavalparna 2,5 veckor gamla. Åh, vad söta och små de var! Alla var jämna i storlek och färg och mådde bra och mamma Stella var lugn och fin med alla sina barn och låg gärna i valphagen med dem.

 

Coffee och Yava fick stanna hemma under tiden, men ojoj vad vi luktade intressant när vi kom hem- "otrogna" som vi varit!

 

 

 

 

 

 

 

 

100415

 

Kolla vilken balans jag har, säger Coffee. Det är så himla kul på promenaderna när man plötsligt får göra nåt annat än att bara gå och nosa!

100408

 

Yava gör som Pippi, sover med fötterna på kudden...

 

Man blir ruskigt trött efter att ha kursat grundlydnad i 1½ timme, och ojoj vad matte var imponerad! 7 ½ månad och redan så fokuserad och lyhörd (fast puberteten har ju inte börjat än, så det är lika bra att njuta av framgången innan dess...)

 

100330

 

Coffee har blivit pappa till 8 valpar! På kennel Wenanders föddes 4 hanar och 4 tikar av mamma Stella (Wenanders Dreamcatcher) och alla mår bra. Det ska bli jättespännande att följa valparnas utveckling framöver! Fler bilder kommer att läggas in här så småningom.

 

 

 

 

100328

 

Idag fick Coffee vara med att utbilda blivande hundinstruktörer i att läsa hund, hos Åsa och Modde på Daily Dog. Två arrangerade möten för Coffee; ett med malinoisen Birre 10 månader (bild 1 och 2), där Coffee inte alls var intresserad utan talade tydligt om att han inte ville mötas. Birre uppfattade det och gick därifrån och så var det mötet över. Båda hundarna skötte sig exemplariskt enligt Modde.

 

I det andra mötet (bild 3 och 4) träffade Coffee 2-åriga schäfertiken Kajsa, och det var roligare tyckte han. De möttes och lekte lite och när Kajsa sa att nu räcker det, slutade Coffee direkt och gick därifrån. Även det mötet var ett bra hundmöte med två tydliga hundar, tyckte Modde.

 

Det är jätteintressant att se hur hundarna beter sig och höra Modde berätta vad de säger, det går så snabbt med deras signaler att det är svårt att hinna uppfatta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100301

 

Coffee följde med familjen till fjällen och passade på att njuta av fjällsolen, medan Yava var på kollo hos Mia (uppfödaren) tillsammans med Nynne, Lina, Zoya och Ebba (Ztoja och Zelda är också med på kortet) och hade superkul!

100227

 

Yava förvandlades till en monsterhund efter att ha tuggat i sig ett grisöra... Vart tog vår prinsessa vägen??

 

 

 

100221

 

Det är ju verkligen hur kul som helst med snö tycker Coffee och Yava (matte och husse är väl inte fullt lika förtjusta... hinner snön verkligen smälta bort innan midsommar??)

 

Så här roligt har man i alla fall i snön när man är welsh...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

100130

 

Yava vilar skönt på husses mage...

 

 

Coffee är nu parad med Stella (Wenanders Dreamcatcher) så förhoppningsvis blir han pappa i slutet av mars. För mer info gå in på Wenanders hemsida

 

100109

 

Två sidor av syskonkärlek...

 

100103

 

Äntligen snö!! Det är bara att röja så mycket man orkar tycker Coffee och Yava.

091215

 

Är det här en hund eller...?!  (Yava kollar hur vig hon är)

091207

 

Stor kudde- liten tjej...

 

091129

 

Såå söta så man döör! Coffees kullsyster Cajsa (bilden längst ner) och hennes hundkompis Chess har också varit hos fotografen och tagit jättefina bilder! Tack Carin för att jag fick några!

 

 

 

 

 

 

 

 

091115

 

Här är Stella, Coffees flickvän- snygg eller hur?! Någon gång vid jul-nyår ska de få dejta och sen hoppas vi på valpar i februari. Stella heter Wenanders Dreamcatcher och är en fodertik från Wenanders kennel som bor i Gävle. Hon blir 3 år i december. För mer info, gå in på Wenanders hemsida

091108

 

"Guud vad trött man blir av allt som händer; först får man hem en "lillasyster" som ska uppfostras, sen är det kurs i tävlingslydnad klass 1 varje tisdag och träning varenda dag på de nya momenten- inte konstigt att man somnar var som helst..."

091030

 

"Åh, den som ändå fick leka med sin egen mjukisgris" tänker Yava, "det var ju faktiskt min present..."

091025

 

Välkommen Yava, nytillskott i familjen! Söt som socker och väldigt lugn och gosig! Coffee tycker väl att hon är rätt liten och äcklig fortfarande och gör sitt bästa för att sätta henne på plats (men på ett schysst sätt).

091011

 

Ibland blir det inte roligare än så här.... men den är helt ok att köra hjärngympa med, när familjen är upptagen med andra icke-hund- aktiviteter och Coffee "bara" följer med.

 

 

090926-27

 

En riktig hundhelg blev det! På lördagen kom Coffees kullsyster Cajsa med sin hundkompis Chess och matte Carin och hälsade på. Det blev en skogspromenad, massa lek på tomten och lite fika. Cajsa tyckte äppelkakan var väldigt god... och sen sov hon gott i soffan.

 

På söndagen var vi till Mia (kennel Redspots) och hälsade på vår blivande familjemedlem Yava och hennes syskon. Tur man inte ska ha fler än en valp med den energin det var i valplådan! Coffee var mest intresserad av mamma Ztoja och Nynne, vilket inte var så där himla ömsesidigt hela tiden kanske. Men skam den som ger sig tänkte Coffee... Tror att flickorna tyckte det var rätt skönt när vi åkte hem...

 

 

 

 

 

090920

 

Nya härliga studiobilder tog fotograf Annika (Hoffstedt.se) på Coffee, här är några utvalda.

 

 

 

 

 

090909

 

Lång tunga får man  när man följer med matte till jobbet när det är friskvårdsdag, och tillbringar 6 timmar tillsammans med ca 80 personer och 5 hundar i skogen. Mattes jobbarkompisar föreslog en svampletarkurs till Coffee, men själv föredrar han att leta efter de där småfåglarna i buskarna och de "vilda" djuren som lämnar så spännande spår efter sig. Trött och nöjd matte och hund var det som kom hem på eftermiddagen. Coffee skötte sig utmärkt under hela dagen så matte är jättestolt över honom!

090904

 

Snygg hund!

 

 

090829

 

Welshpromenad i Björnlunda tillsammans med ca 20 vilda welshar anordnad av aktivitetsgrupp Stockholm södra, stod på dagens program. Ett gäng glada mattar och hussar med tillhörande hundar gick ca 8 km i strålande sol med fikapaus efter halva vägen. Dagen till ära var nästan hela Coffees syskonskara på plats med mamma Zelda i spetsen! Det var bara Redspots Stolle-Jocke som saknades. Ett familjekort togs så klart och det var roligt att se hur Coffees brorsor var (verkade lika galna som honom, så det var ju skönt...!)

 

Mot slutet av promenaden kom vi till en  badsjö och där var det skönt med ett dopp tyckte Coffee med flera.

Lagom efter att vi kommit i mål började det regna, så ibland har man tur! Både matte och Coffee var rätt trötta när vi kom hem så det var skönt att bara slappa i soffan på kvällen.

 

Tack Mia och Lasse för anordnandet- alltid trevligt att ses!

 

 

 

090724-090810

 

Så var årets sommarsemester till ända och här visar Coffee vad han har pysslat med;

 

Plockat blåbär, klättrat på murar (jätteroligt!), badat (har kommit på att det är superskönt!), jagat småfåglar i förtältet (fast fåglarna var utanpå på tälttaket och Coffee var inne i tältet...), slappat (trots att han är en welsh..) och shoppat (suck!, hur kul är det att ligga och vänta medan familjen besöker den ena outleten efter den andra??)

 

Så var vi på utställning i Ronneby också, mer om det under "Utställning".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

090721

 

Hur får man en welsh trött?? Jo först får den gå ett ca 400 m långt personspår i skogsterräng och när dummiesen är hittad byter man från spårutrustning till promenadlina och går en skogspromenad över stock och sten i ca 40 minuter.

 

Sen när man kommer hem har man en trött och nöjd welsh och man kan med gott samvete bara koppla av...

090713

 

Och hur kul är det att vara på golfbanan? Inte alls...

Men efter att de första gångerna försökt springa efter fåglar och annat, och då fått en golfbag i släptåg, har Coffee förstått att det är bäst att sitta still (och när det blir riktigt tråkigt, lägga sig ner och sura). Men man får ju faktiskt rätt mycket godis under en golfrunda så det kanske inte är såå himla trist ändå.

090625

 

Ska jag eller ska jag inte.... strunta i den där anden?

090606

 

En härlig promenad i skogen blev det idag med kompisen Tage + matte. Tage är en lugn och sansad labbe i sina bästa år och påminner om Ior medan Coffee studsar runt som en tok över stock och sten och känns lite som Tiger i Nalle Puh. När vi gått halva sträckan ungefär så stannar Tage och tittar trött på Coffee och ser ut att tänka " att du bara orkar! Ska du inte coola ner dig snart...?" Nänä tänker Coffee, här lugnas inte ner sig förrän jag är hemma- i skogen röjer man!!

090530

 

Vi har varit på nosläger hos Åsa & Modde på Daily Dog. Där fick vi testa personspår, uppletande samt personsök i skogen. Jättekul tyckte både hundar samt mattar och hussar! Men varmt!! Personspår hade Coffee gjort förut men uppletande och sök var nytt. Han klarade båda sakerna riktigt bra även om han tyckte att figuranten i skogen var i läskigaste laget. Men han levererade dummien till matte snyggt och fint både i uppletandet, budföringen och söket, så matte var jättenöjd med hans insats. Förutom Coffee så var det welsharna Cajsa, Nellie, Tossan och labben Tage och alla tyckte detta var superkul!

 

 

 

 

 

 

 

090516

 

En härlig promenad i skogen tillsammans med fotograf Annika (Hoffstedt.se) blev det idag. Coffee sprang över stock och sten, över åkrar och ängar, för att äntligen komma fram till sjön där han efter ett trevande försök att bada i vassen, vågade sig på att simma en bit. Men han ville helst inte bli blöt i ansiktet verkade det som. Efter några plaskande simtag som stänkte ner ansiktet gav han upp "svansimningen" och simmade på som om han aldrig gjort annat och upptäckte att det var riktigt skönt att bada. Det har inte varit någon höjdare tidigare år har han tyckt, men nu verkar han fattat att han faktiskt är av en sån ras som gillar vatten... (även om man på vissa av bilderna undrar om det är en renrasig hund man har..)

 

 

 

 

 

 

 

090515

 

Kram kram husse...

 

090509-10

 

En trevlig tripp till Gotland på utställning med andra hundvänner blev det i helgen. Vi kom sent på fredagskvällen och när vi vaknade på lördag morgon både ösregnade, blåste och åskade det. Jippie vad roligt med utställning utomhus tänkte vi! Men lagom till vi skulle åka sprack himlen upp och sen sken solen från en klarblå himmel hela dan. På kvällen var vi alla ganska trötta med rödbrända ansikten.

Efter söndagens utställning hann vi med en promenad i Visby med fika på ett trevligt, hundvänligt café samt lite fotografering av mer eller mindre villiga hundar i olika poser, innan båten gick hemåt igen.

 

Läs om Coffees resultat under "Utställning"

 

Ett stort grattis till Åsa och Vina (Iagos Virvelvind) som blev champion på lördagen och BIR båda dagarna!

 

 

090426

 

Tjoho vad kul det var att testa lite agility hemma på tomten! Provade lite lätt med ett hopphinder och det gick ju galant. Det är bara att gå vidare och sätta ihop nästa hinder som blir slalom, tunnel eller däcket.

090419

 

Inte lär man vinna pris för snyggaste staket runt trädgården men vad gör man inte för att hålla hunden kvar på tomten...? När de säger att welshen är en allround-hund menar de då att den behärskar både hoppa, klättra och springa fort i skogen???

 

090413

 

Vilken helg det har varit tycker nog Coffee! På långfredagen la vi ett ca 500 m långt personspår som Coffee tog riktigt bra och blev härligt trött av.

 

Igår, påskdagen, var det utställning på Kista-mässan (läs hur det gick under "Utställning") och idag kom Caroline hit och övade sig på hundmassage på Coffee. Det var såå himla mysigt tyckte Coffee som njöt i fulla drag av Carolines beröring och slumrade till mellan varven. Han som i vanliga fall älskar när vi klappar och gosar med honom tyckte det var toppen att det kommer hem en trevlig tjej enbart för att klappa och mysa med honom!! Henne träffar jag gärna fler gånger tänkte han.

 

Tack Caroline för att Coffee fick chans till massage- du var jätteduktig!

090404

 

Vilken dag! Först en timmes privat spårträning med Åsa & Modde från Daily Dog, i Vagnhärad. Efter två viltspår som Coffee tog bra, var det dags för welshträff. Vi träffades 18 welshar m familjer i ett ridhus för att höra Åsa & Modde föreläsa om hundens språk & kommunikation. Sen fick hundarna träffas 2 och 2 i ett ordnat möte som vi fick studera och diskutera- jätteintressant! Därefter blev det tipspromenad där Coffee vann andrapris- 30 min massage av Caroline som håller på med sin hundmassör-utbildning, och fika i den härliga vårsolen. När vi åkte hem sent på eftermiddagen var både Coffee och matte väldigt trötta och nöjda. Tack Carin och Mia för att ni ordnade denna trevliga och lärorika welshträff!

090330

 

Coffee tittar intresserat på programmet "Hundcoachen" - undrar vad han tänker.... "bara de inte anmäler mig dit" kanske? Han behöver inte vara orolig eftersom han faktiskt är riktigt duktig när vi är ute.

090304

 

Coffee har varit på sportlov hos mormor & morfar medan resten av familjen åkte skidor i Björnrike. Både Coffee och matte har längtat efter varandra hela veckan, så nästa år får han följa med till fjällen!

Men han lyckades "övertala" mormor & morfar ganska snart att han också ska få ligga i soffan, för det får man minsann göra hemma, tänkte han nog. Så morfar fick plocka fram en filt att lägga i soffan som Coffee snabbt la sig tillrätta på....

090210

 

Så här liten och söt var en av Levas 8 valpar på kennel Red Delicious när Coffee och matte hälsade på idag. Men Coffee var mest intresserad av de 4 brudarna Leva, Vina, Tuva och Dolly och så katten Sixten förstås. Det är inte varje dag man får chans att studera en katt på så nära håll som nos mot nos tyckte nog Coffee. Katter är ju till för att jagas bort i vanliga fall- eller?!

090206

 

Det finns många olika sätt att hålla ett tuggben i munnen på- det här är ett...

090201

 

Äntligen är familjen frisk från magsjukan så

man får vara ute och leka och röja! Det var så himla kul tyckte Coffee att han "glömde" bort staketet och tog ett enkelt rådjurshopp över och sprang upp i skogen. Som tur var kom han nästan på en gång när vi ropade (lika glad för det var han- men inte matte...)

090122

 

Jag kan nästan göra kullerbytta i soffan!

090112

 

Och hur skönt ser det här ut??

090106

 

Kan det vara en fågel där uppe...?

090101

 

Soffan är verkligen skön att sova i så här

dagen efter...

 

 

 

081228

 

Idag var det en fin vinterdag med frost på

marken. Coffee hittade den glömda bollen sen i somras och blev så glad att han fick glädjefnatt och rusade runt runt med bollen i munnen. Härligt att vara ute och springa på tomten tycker han, speciellt om matte eller någon annan jagar honom och försöker ta bollen.

081224

 

Coffee m familj önskar God Jul &

 

Gott Nytt År!