Hem      Om Coffee      Om Yava      Aktuellt      Utställning Coffee      Utställning Yava      Länkar      Kontakt/Gästbok       Bildgalleri

 

 

SE U (u) CH Redspot's Picnic in the Park

född 090820 e. SV-09 JWW-08 SE U(u)CH Don's Dr Burke u. SV-09 SE U(u)CH Iagos Escape

Höfter: A

Ögon: Ua

 

Yava är en fodertik som bor hos oss och livar upp hela familjen. Hon är en glad, pigg, söt och gosig liten tjej som tycker livet är toppen. Just nu är det bästa hon vet att leka med "brorsan" Coffee ute på tomten (eller inne- och då helst i soffan...), och att bara ligga i soffan och mysa med någon i familjen som klappar henne. Hon är en cool tjej som är nyfiken på allt men ändå lugn och sansad.

Yava är lyhörd och snabblärd och väldigt sugen på alla möjliga aktiviteter. Allt ifrån spåra, agility, vardagsydnad eller bara följa med i bilen är jätteroligt tycker hon.

Yava har hunnit med flera valputställningar och har då (varje gång faktiskt) blivit BIR/BIM men även BIG-1 och sen BIS-4! När det sedan blev dags för officiella utställningar har det blivit både HP, ck och två cert. Championatet kom efterlängtat efter alldeles för många reserv-cert, 1 vecka efter att hon fyllt 3 år.

En grundlydndskurs har hon varit med på under våren 2010 och under sommaren har det varit lite spårträning med klöv och blod.

Slyngelkurs klarade vi av under hösten 2010 och där blev hon "bäst i klassen" på inkallningsmomentet trots en störande rådjursklöv på vägen fram till matte!

Under hösten 2011 gick vi en sök/uppletandekurs hos Daily Dog, och det var nåt som Yava tyckte var riktigt roligt! Förhoppningsvis kommer matte ihåg så pass mycket också så att vi kan träna hemma i skogarna...

Vi ska även gå en apporteringskurs i början av 2012, så snart ska Yava få lära sig att städa undan sina leksaker själv.